Jelenlegi hely

Hangfal kábel kiválasztási tippek, tanácsok

Hangfal kábel kiválasztási tippek, tanácsokHangfal kábelre sok mindenkinek szüksége van, legyen szó átlagemberről, amatőr vagy profi zenészről. Nem mindegy azonban, hogy mire használjuk a kábelt pontosan, ez fogja ugyanis azt is meghatározni, hogy milyen kábelre lesz szükségünk. Adunk néhány tippet, melyek segíthetnek a választásban.

Ha olcsóbb, egyszerűbb hangrendszerünk van, akkor ahhoz felesleges drága kábelt vásárolni, az olcsóbb kábelek is ugyanolyan jól el fogják tudni látni a feladatukat. Persze nem lesz tökéletes a hangzás, de ezek az olcsóbb hangrendszerek sem tudják a tökéletes hangzást biztosítani, így nem a kábel lesz a szűk keresztmetszet.

Középkategóriás hangfalaknál, hangrendszereknél már megéri egy kicsit drágább kábelt választani. Ilyen esetben az olcsóbb sodort réz kábelek helyett jobb választás egy fejlettebb szerkezeti felépítéssel rendelkező kábel.

Gyakori tévhit, hogy sokan csak a vastagságra figyelnek, és úgy gondolják, hogy a vastagabb hangfal kábel biztos jobb is lesz. Ez azonban nem feltétlenül van így. Az olcsóbb hangfalaknál a vékonyabb kábelek is bőven megfelelnek. Drágább, jobb minőségű hangrendszereknél érdemes viszont a vastagabb, több szálból álló kábeleket választani.

Amennyiben lehet, érdemes törekedni arra, hogy a kábel minél rövidebb és vastagabb legyen, persze az elvárt egyéb tulajdonságokat mellett. Ennek az oka, hogy minél kisebb az ellenállása a hangfal kábelnek, annál jobb lesz az átvitt hang minősége.