Jelenlegi hely

Telepítéssel együtt vásároljunk klímát

Telepítéssel együtt vásároljunk klímátHa klíma vásárlás előtt állunk, akkor nem csak a készüléket kell megvennünk, hanem keresni is kell egy szakembert, aki telepíti nekünk a klímát. Szakemberre mindenképpen szükség lesz, ugyanis a klíma telepítés engedélyhez kötött tevékenység, csak az telepíthet klímát, aki rendelkezik megfelelő képesítéssel. A két lehetőség, hogy ugyanaz szereli be a klímát, akitől megvásároljuk, a másik pedig, hogy külön szakembert keresünk. Mutatjuk, hogy miért az első megoldás a jobb választás.

Legtöbb kereskedő oldalán a klíma árak fel vannak tüntetve csak a készülékre is és telepítéssel együtt is. Szinte biztos, hogy a telepítést tartalmazó árak alacsonyabbak lesznek, ha egyben megrendelünk mindent. Sőt, gyakran akciós csomagokat is találhatunk a weboldalakon, melyek még több kedvezményt jelentenek. Az ügyintézés is egyszerű, és anyagilag sem járunk rosszul.

Ha külön rendeljük meg a készüléket, és mással szereltetnénk be, akkor több nehézségbe is fogunk ütközni. Az egyik mindjárt az, hogy nagyon sok szakember egyáltalán nem vállalja más által eladott készülék telepítését. Ennek több oka is van, az egyik, hogy így kevesebbet nyer az üzleten, a másik pedig, hogy a garanciát is megbonyolítja ez kicsit, ugyanis a garancia érvényesítéséhez a készüléket és a szakszerű munkát is megfelelően igazolni kell. Ezzel azonban sokan nem szeretnek foglalkozni, és inkább nem is vállalják el mások által eladott készülékek beszerelését.