Jelenlegi hely

A legjobb szőrtelenítési módszer

A legjobb szőrtelenítési módszerA szőr növekedése sokak számára rengeteg kellemetlenséget jelent, és esztétikai célból vagy praktikussági szempontok miatt sokan vannak, akik megszabadulnának szőrzetük egy vagy teljes részétől. Vizsgáljuk meg, hogy a sok lehetőség közül melyiket érdemes választani.

Kezdjük is egyből a legjobb szőrtelenítési módszerrel, a lézeres szőrtelenítéssel. A módszer világosabb bőrű és sötétebb szőrrel rendelkező embereknél működik a legjobban, és hosszan tartó, szinte teljesen végleges megoldást nyújt. Először egy több alkalomból álló kezeléssorozatra van szükség, utána viszont már csak évente 1-2-szer kell lézeres szőrtelenítésre menni, és élvezhetjük a végleges szőrtelen állapotot. Persze megvan az oka annak, hogy nem mindenki ezt választja, mégpedig a lézeres szőrtelenítés ára.

Az olcsóbb megoldások között már nehezebb a választás. A borotválást sokan kedvelik, mert otthon is megoldható, és a borotvákat is viszonylag olcsón be lehet szerezni. A hátránya, hogy pár naponta meg kell ismételni a borotválást, mert nagyon gyorsan nő a szőr. A másik lehetőség, amit akár otthon is lehet végezni (bár érdemes inkább szakemberre bízni), a gyantázás. A gyantázás tartósságát már hetekben lehet mérni, de sokkal kellemetlenebb is, mint a borotválás. Gyakori tévhit a témával kapcsolatban, hogy a borotválkozás és a gyantázás megerősíti a szőrszálakat, ez azonban nincs így.

Szintén nem túl kényelmes megoldás a szőrtelenítő krémek használata, mert általában irritálják a bőrt. Előnye, hogy otthon végezhető, és a borotválásnál egy kicsit hosszabb ideig tartó eredménnyel jár.